Sunday, January 2, 2011

coretan 2010

salam kwn2ku sekalian...
saya ingin berkongsi kisah2 sepanjang 2010....
suka&duka sepanjang 2010 saya...

Januari

Masuk tahun baru tanpa en.somi…
Kalo korg masih igt, saya+en.somi berkahwin pd 13112009…
beliau perlu ke operasi & akan berpisah selama 3 bulan(wpon kami duduk jauh)…sedihhhh sbb ms tu nk masuk 3bulan kawennn…nape ntah sedih sgt padahal kami mmg bercinta jarak jauh pom selama nih!!!

Februari

Telah disahkan mengandung 2bulan terkejut makkk…mungkin rezeki wpon saya n en.somi berjauhan…
Bulan nih jugak saya telah mdpt jwtn tetap lam gomen setelah 1tahun 11bulan 22hari(8hari lg nak 2tahun okeh) bekerja sbg pekerja buruh kontrak…double rezeki…alhamdulilah…

Mac

Bulan yg sgt2 bz…wpon tanpa en.somi di cc…terpaksa g meeting sana sini…travel sana sini sendirian…& bulan nih jugak saya mengalami berita sedih…
Di penghujung mac…saya keguguran…
Hanya ALLAH shj yg tahu…how sad I am…

April

Berpantang+bersedih…
Dimarahi boss disebabkan kesilapan org lain…seriously, aku mmg xtau tibe2 aku kene marah okeh!!!
So,wif dat kind of situation(juz recovery fr miscarriage), wat can I do is crying…siap EL 2hari n membawa diri ke tempat en.somi…cakap ngn mama sajeje apply cuti…xnak cite kt mama kene marah ngn boss…hahahahaha
*boss terkejut kot sbb saya EL after the day she scolded me…kiranya saya boikot boss laa nih…
Rase nak gelakk pom ade kalo igt balik kisah nih…hahahahahahahah

Mei

Suddenly,I got the gud news dis month…
Saya bakal ditukarkan ke negeri/daerah en.somi bertugas…alhamdulilah…
Mungkin kesedihan tu Allah gantikan dgn perkara yg lebih indah…syukur sgt2…
Bulan nih jugak saya sgt pening sbb saya akan meninggalkan opis 1 bulan lebih awal bcz berkursus induksi sebulan…dh laa nak transfer lg…aduhhhh
Pening weiii deknon time tuh!!!

June

Sebulan kau kursus…HEAVEN GILE…
Rase mcm gaji buta…tp xdelah buta sgt rasenye sbb still attend lecture fr 8-5…assignment lg…sukan jugak…BTN pom sama…
Tp yg best jumpe kwn2 1 U, kwn2 in servis n kwn2 baru…tp yg penting g karoks…hahahaha

July

Start new life as newly wed couple life…
Wpon time tu dh 7bulan kami sbg suami isteri…hahahahahahah
Kirenye fully husband n wife ler…
Time nilah saya belajar hidup sendirian…mmg susah nak tune hidup sendirian rupe2nye…huhu
Selama habis belaja UIA, terus duk ngn mama n papa…kakakakakakak
1st time dlm hidup duk kuarter askar…hahahahah

Ogos

Masih bertatih utk belajar hidup bersama…
Masih lg Ronda2 mencari brg2 utk melengkapkan rumah…tulah rumah besarrr sgt…nama pom umah pegawai…hahahahaha
1st time berposa+bersahur sbg isteri…
Pesan mama, kene bgn sahur awal sbb nk sediakan sahur urk en.somi…btl2 dugaan nih!!!

September

1st raya as husband n wife…hepiii sgt…
Tp terpaksa berkorban cz 1st time kene raya kt kg somi!!!arghhhh…
Xpe2 next year turn I plakkkk….

October

Wpon dh bbrp bulan pindah, Baru nak wat house warming+open house(masih dlm bulan syawal)…
Tp sedih sgt sbb time tulah xde airlaa…kesian betul kt en.somi saya…kesian kene angkut air….
Saya kene sengat ngn tebuan laa…
Tobattt dh…tahun depan xbuat open house okey!!hahahahahah

November

Bulan yg agak bz…kene g travel merate gak…
*tp suke ekceli sbb saya kaki jalan*
Hahahahahahaha
We r celebrating our 1st anniversary…we went 4 our 2nd honeymoon… I love it sayang…tq so much J.!!!

Disember

Bahagia…saya attend mesnit diraja Pahang…
Kene attend conference kt k.trg…
Bigboss xde 2minggu lbh…>>>yg nilah yg plg best…hahahahahha
But wat can I say…LIFE MUST GO ON…wateva happens…
Cume saya berharap agar tahun depan (tahun 2011)mmberi lebih berita gembira buat saya+en.somi…aminnnn


semoga berbahagialah kita semua hendaknya...amin

2 comments:

MrsMeen said...

menarik :-)

aishah said...

I sangat teruja bace part bulan April tu..apekah? Haha