Saturday, November 19, 2011

Hari yang ke-28

alhamdulilah

hari ini hari ke 28 sudah...

dah boleh bergerak laju...heheheheh

baby pun sudah boleh senyum2...

bahagianya hidup bila ada anak sendiri...

betullah kata orang, lain rasanya kalau dah ada anak sendiri...

hidup bertukar 360 darjah...

tak cukup tidur...

malam2 berjaga sebab anak nangis...

ini belum lagi saya start keje...

harap2 hidup boleh diuruskan dengan baik...

sekarang bolehla nak senang, kalau nak mandi or makan, mama or adik or akak boleh jagakan...

nanti kalau dah duk kuantan nanti, harap2 incik somi xbanyak kene keje luar...

kalau x, susah laa saya nant...ermmmm

semoga dipermudahkan segala-galanya...

aminnnnn

Thursday, November 17, 2011

Sayang Isteri tinggal-tinggalkan :(

betullah kata orang...

sayang isteri tinggal2 kan...

aduh aduh...

sebab sayang ker kene tinggalkan isteri???

ermmmmm :(

dah nama isteri askor kannn

kena belajar menerima kenyataan...

menerima hakikat...

bahawa suami adalah hak kerajaan...

TAPI...

saya rindu sangat pada encik somi...

5hari dah beliau xkol saya...

huhuhuhuhu

semoga Allah pelihara keselamatan encik somi di dalam hutan itew...

owhh lambatnya 24-11 untuk encik somi keluo hutan... :( :( :(

encik somi~

Wednesday, November 16, 2011

Ummi Love u Baby Ardini!





wajah kesayangan hamba

baby Ardini~

i love u so much!!

Monday, November 14, 2011

kasih sayangku

13-11-09~13-11-11

Alhamdulilah...
semalam adalah hari ulangtahun 
saya bersama suami yg ke2...

wahhh
cepatnye mase berlalu...

dah 2 tahun kami menjalani 
kehidupan sbg suami isteri...

(walaupun kapel bertahun2...) 
hahaha

alhamdulilah.....

tahun ini, 
kegembiraan berganda kerana 
kami dianugerahkan dengan kelahiran 
puteri sulung kami 

NUR QURRATUAIN ARDINI BINTI MOHD YUZI....

so semalam baby Ardini berumur 22hari...
beserta botak... :)

walaupun tahun nih kami x dapat nak 
celebrate aniversary kami  
(sedih okey)

not becoz of saya tengah berpantang...

tapi sebab incik somi tengah exercise 
dalam hutan...
sampai hujung bulan...

dah berapa hari beliau tak kontek....
baterinye dah habessss...

sabar sabar sabar.....

eh eh....

jangan sedih ok...

selamat hari ulangtahun ke2 
buat kami n 
selamat bergembira dgn Ardini ok!


ummi sayang abah n Ardini 

p/s=waktu nih gambar cukur jambul Ardini 7hari...
belum botaks lagi...hehehhe

Monday, October 24, 2011

Hari bersejarah dalam hidup kami suami isteri 22.10.2011

salam wbt...


just a quick post...


alhamdulilah...


mungkin telah ditakdirkan Allah...


saya telah selamat melahirkan seorang bayi comei perempuan, seberat 3.0kg di hospital selayang pada hari sabtu 22.10.2011 jam1.54 pagi di hospital selayang secara normal...


nama belum finalize lagik yer... =)


insyallah akan diumumkan beserta gambor...


terima kasih atas semua ucapan & doa...


n saya akan berpantang di rawang...


doakan saya & baby comei saya selamat semuanya...


n tak dilupakan tq gomen sbb bagi husband saya 7 days unrecorded leave (paternity leave) kot nama dia...


amin amin amin

Wednesday, October 19, 2011

Wordless Wednesday












gambar saya pada 2008
almost 4 years back!!!
di Masjid Kristal
taman tamadun islam kuala terengganu
owhhhh
maser nih opis saya kat selayang menganjurkan family day di kelantan...
n kami singgah kejap di KT otw back to KL...

saya sewaktu awal-awal masuk servis...
ermmmm
ermmmm.... 
:)
kurusnya saya

Tuesday, October 18, 2011

Promosi McD murah

salam wbt kawan2ku sekalian....

apa khabar semuanya???
daku mendoakan agar anda semua sihat walafiat okey!!!

ohyaa saya berlintas langsung terus menerus dari kampungku terchentaaa....
kampung laa sangatttttt....
jusco rawang pun 5minit dari rumah....
hahahahahhaah sengal....
tak sabar nak tunggu JJ tu siapppp....
:p

saya bercutiiiiiiiiiiiiii...
best sangat-sangat....
alhamdulilah...
berehat2 laa saya sambil men game!!

ohyaa, kat sini saya nak berkongsi dengan kawan2
saya ada ternampak promosi di fb kengkawang...
yang McD ada buat promosi murah...

jum laa kengkawan...
promosi ni dari 17-25/10 ni ajer....



silalah print(black n white pun McD terima)

so kawan-kawan...
take this opportunity untuk
makan McD murah sket dari biasa....

bile saya pulak yang dapat makan Mcd nih...
ermmmmm

Monday, October 17, 2011

cuti panjang....

salam kawan2 sekalian...
hari ini last day saya bekerja...
sunggoh monday bluessss
:(
sebentar nanti saya akan bergerak ke kampung halaman...
yeyeah kampung rawang...
sempat x, kalo nakg jalan2 makan angin ke IKEA??
(lepuks kang cik riny!!!)

alasan= incik somi akan berkursus 4hari
dan tiada sesiapa dirumah...
cuti rehat tahun ini banyakkkkkkk lagiii...
(nampak tak saya dahulunya di unit lama 
adalah seorang pekerja cemerlang) 
hahahahhahaha 
poyossss...

cuti till next wekkk wooo...
pahang cuti panjang next weekkk
besday sultan pahang!!!

kalo belum meletops,
saya masuk keje balik...
hahahahhahahah
sengal x???

kot kot meletops saya dis week, 
maka meletops di negeri selangor laa kot....
kalo belum meletopss, balik lagi saya ke negeri pahang ini....

doakan segala-galanya dipermudahkan oleh Allah....
baby...baby...
we love u....

Saturday, October 15, 2011

Kisah Sakit Saya Part 2


hola hola…

alhamdulilah…
saya & incik somi dah selamat makan lunch…
korang makan apa hari ini???
saya masak
nasi ayam Hainan madu puanyuzi…
cewahhhh
suke suke jer reka nama…
tapi xpe…itu adalah resepi turun menurun…
resepi mama…
suke tengok bila suami tersayang makan dengan penuh semangat…
oh sayang, I love u~
claping hands

ok ok ok….

itu bukan apa yang saya nak cerita…
saya nak bersambung part 2…kisah sakit saya…
kan saya dihantar ke hospital HTAA dengan menggunakan ambulance RSAT….fuyoooo…
dasattt…siap ada siren dipasang sepanjang perjalanan saya dari kem batu 10 ke HTAA…
dalam masa yang sama, saya still muntah dan muntah dan muntah….sedihhhh sangatttt time tu rase
ya allah…memang sambil muntah sambil nangesss….
ohyaa…btw nak bagitau, saya hanya ditemani oleh staf RSAT…
dalam ambulance, still kene interview dgn staf tu…
incik somi drive kete, follow belakang…tapi incik somi citer, memang ambulance bawak laju…dia mana leh kejor…kannnn
memang kene bawa kete sendiri…
sebab mungkin nak kene tunggu lama kt hospital…
(itu perkara biasa utk menunggu di hospitallll kannn…kepada siapa2 yg dah ade pengalaman)…
dah sampai di sana, saya dihantar ke bahagian kecemasan…
sekali kene rejek…(dah laa tengah sakit2,muntah2 time tu)
hanginnnn okey!!!
dorang kata, bukan kat cni, pesakit nih perlu dihantar ke wad bersalin risiko rendah….sebab saya pregnant…
sabo jelahhh….
saya muntah-muntah lagi…tapi cam geram giler kt staf sane…
so nak xnak, driver ambulance drive hantar ke yang diminta…mujo xjauhhh laaa kan….
biler dah sampai, boleh pulak tragedy lain…
“kak, nak ic or buku merah…”
“alamak, sume tu ade dengan suami saya…”
korang nak tahu x, saya memang xpegang HP ke apa2 ke…
memang sehelai sepinggang…
(kalo kene rush dengan polis, kompem dah dikira PATI!!!)
moral= kalau sakit sekali pun pastikan korang pegang IC n bawak HP sendiri okey!!!!
memang saya betul2 terkilan dgn diri sendiri sebab dah menyusahkan orang…
xpasal2 driver tu pulak yang kena call incik somi….
maafkan akak yer…
tapi sebab saya dah teruk beno gayanya, doctor suruh masuk kat bahagian rawatan….
masuk laa saya sambil muntah-muntah-muntah….
masa tu saya tengok kat bilik rawatan lebih kurang jam 9.30 malam…huhuhuhuhu

saya rasa, kalau kat oversea, pengenalan diri adalah no.2
no.1 nyawa pesakit perlu diberi keutamaan kan…
sokong x dgn saya???
naughty



Barang baby :)

salam blogger dan pembaca2 blog sekalian....

hari ini hari sabtu...

yahuuuuuuuuuuuuuu~

gembira rasanya hatiiii

berehat-rehat dirumah...

BERSEORANGAN

huhuhuhuhuhu

incik somi bekerja hari ini....

huhuhuhuhuhuhuh

petang nanti baru balikkk kot...

ok ok...

hari ini, saya nak bercerita tentang barang-barang baby...

untuk kesekian kalinya, beli lagi...

hihihihi

kawan-kawan tupperware duk laa promote...

botol susu baby...

ape dorang kata BPA free...

ntah saya xtaw sangat

akhirnya...saya terpengaruh jugakkkk

sebab comei!!!

habessss melayang lagik duit saya!!!!

inilah hasilnya!


(^__^)

opsss, yg kiri sekali tu bukan barang baby yer...

itu barang ibu baby...

geram sangat sebab kaler purple!!!

hahahahahahah

Friday, October 14, 2011

SAKIT HATI....

SAYA ADALAH SANGAT SEDIH 

SAYA SANGAT SAKIT HATI

DEPAN BOSS CAKAP LAIN

DAH DEPAN KITA CAKAP LAIN

XPERLAAA

INGAT SATU PERKARA~

ALLAH TAK AKAN MENDUGA SESEORANG ITEW KECUALI ALLAH TAHU BAHAWA DIA BOLEH MELAKUKANNYA.... :( :( :(

masuk hospital part 1

Asslamualaikum wbt...
Best kannn...hari ini hari jumaat...yahuuuuu
Esok cuti...
Nak bercerita pada kawan2 semalam saya mc...
Kene food poisoning kesekian kalinya....
Ya allah...saya tak tahulah nape dgn perot saya saya nih....
Sensitip sangat kah....
Tapi kali ini, saya kategorikan sebagai teruk...
Bayangkang, siap kene tahan di wad...
Wad bersalin pulak tuh....

Alkisahnya, hari selasa, yang saya cerita kisah di traik lite tukan....
haa hari tukan saya makan kat luar...
So, petang tu, lepas balik umah, saya pun berehat2 laa...
Siap sempat masak pengat pisang lagi....hahahhahahha...
kagum kannnn pada diri sendiri!!!!
Sekali, tiba2 mata rasa berpinar2 semacam....
Baring kat sofa...later on, dah rasa xsedap....
Jalan slow2 masuk bilik....
N kemudian sesi memuntahkan segala2nye bermula...
Waktu tu lebih kurang 6.30 petang....
Terus menerus sehingga jam 8malam...

kemudiannya...
Bila dah xlarat, terus telefion incik somi...sebab beliau masih bekerja...
Xlama lepas tu, dia pun balik...
Tapi dalam masa yang sama, xtvt muntah terus berlaku....
Sehingga incik somi membuat keputusan utk terus cek ke RSAT dalam kem tulaa....
Kesian sangat rasa kat diri sendiri...sian kat baby...
sian kat somi...sebab sokmo rase mneyusahkan beliau....huhuhuh

Rasa sangat bersalah...sambil duk terpikir, apa yg buat saya salah makan ke....
dalam masa yg sama, muntah lagi dan lagi....
bila dah sampai kt RSAT tu, staf kt situ cakap, since saya dah 9 bulan...
they dun have the choice but to send me to the hospital....
OMG!!!
nak kene g spital kahhhhh???

siap naik AMBULANCE okey!!!!
korang ade pengalaman naik ambulance mcm saya???
hahahahahhahahah

to be continueddddd.... :)

Tuesday, October 11, 2011

kisah di trafik light..

salam wbt kawan-kawanku sekalian...


alhamdulilah baru lepas lunch...kenyang...


cheerleader smiley


jangan tanya saya kena bayar berapa...hahahahhaha


of coss laa sebab kuantan nih makanan mahallll giler jugakkkk ok!


rasa-rasa makin nak dekat time nak bersalin, makin "semangat" ai makan...


DASATTTTTTTTT!!!


ok ok...sila diet!!


tadi bila nak balik opis, masa ai kat trafik light, ada satu kereta nih...


auntie cina (agak berumur) pakai baju xdok lengan hak drive kete tu...


kete bese-bese jer...kete lama...


nissan sunny kalo x silap ai lah...


tiba-tiba, datang 1 motor nih, ketuk tingkap kete dia....


ai yang kt sebelah nih pom dah saspen...


sekali dia bgtau kt auntie tu, pintu kereta dia xtutup rapat laa...


so, ai pun macam...


" wahhh baiknye penunggang motor tu"


ai xnampak sangat muka dia sebab pastu dia terus pegi jer...


tapi yang menarik hati ai adalah...


cuba u olsss teka ape auntie cina yg pakai baju xde lengan tu buat apa...


jeng jeng jeng 


bicycle emoticon


ai xtipu yer sebab ai nampak sendiri okeh


sekali dia pegang pen n tulis sumthing atas kertas...


i saspek dia tulis no.plet motorsikal tu


sebab nak beli no.ekor!!!!


hahahahahahhahah


manyak ong tuuuu...


auntie auntie....


boomer smiley





Sunday, October 9, 2011

9-10-11 tarikh yang cantik!

owhhh…

hari ini hari ahad,

9-10-11...

cantik kan date nih...

mesti ada yang buat kenduri kawen...nikah

tapi as 4 me, tiada tanda-tanda untuk baby melihat ayah & ibunya...

lagipun belum sampai  due date pun lagik kan baby....hehehehheh..due pun ujung bulannnn...

baby kate “sabolaa yer... nanti baby keluo bile baby rase nak keluo..”

baby tongue

jadinye, mak ngn ayah dia kene wat cam bese jelah..

tapi ekceli takot jugakkk..

semua dipermudahkan segala2nya oleh Allah..

aminnnnn

(*~*)

claping hands