Wednesday, April 4, 2012

Kursus di INTAN Bukit Kiara

assalamualaikum wbt...


huh, lama sungguh saya tak bersiaran...
klik2 blog saya, then nak tulis sumthing...then padam....
kesian rasanya pada blog bersawang ini...nampak gayanya perlu ada keazaman baru untuk menulis balik...


kamon riny...kamon...u can do it...


jom bercerita cerita....
nak cerita gapo yer???emmmmmm


oklah, saya cerita tentang kisah saya berkursus last week...


fine, kalo korang tak nak baca...
ya udah...
silakan pangkah di kanan atas itu....


senang aje kannnnn....


last week, saya perlu menghadiri kursus di INTAN Bukit Kiara... Kursus Pengurusan Ekonomi Negara... nama kursus dia pun dah dasyatttt tauuuuu...


cuma saya tidak menginap di hostel kerana perlu berulang dari Rawang-Intan BK...
alahai, pastinya semuanya kerana si kecil itu, Ratu Ardini ku itu....


untuk pengetahuan pembaca2...(cewahhh macam ayat sotkoba gayanya...)... saya perlu bawa Ardini ku itu kemana aja kerana beliau masih menyusu badan....iya betullll....alhamdulilah masih sampai sekarang sepenuhnya.... :)


makanya, saya bawa Ardini untuk dijaga sama Tokma dan Mummy WiWy...
jadinya, saya tak tinggal di hostel...


jum ikuti kisah pengembaraan saya ke Intan BK...


huh, hari pertama:-
keluar rumah jam 6.50pagi dan sampai ke IBK sharp jam 8.30pagi...takde GPS..itu pun sesat barat sampai ke KGPA....kelab golf u ols!!! kesian kat mak!! tapi mujo lah pakcik tu mungkin dah biasa deals dgn orang yang nak kene ke IBK tu kan...ditunjuk arah dan akhirnya sampailah mak ke sana....
cantik sebab dikelilingi dengan pokok2....food dia pun ok...habis kursus jam 5.00petang...nak balik ke Rawang but sesat sampai ke IKEA!!! tak senononh betul saya nih....
*tapi saya tak masuk IKEA yer uols!!! lalu ajer ok...
sempat sembang(kol) dengan incik suami and tell him dat KGPA tu cantik, so boleh laa dia try main golf kat situ...
*mak boleh ikut*hihihihi


hari kedua:-
since hari ini ada lawatan ke Unit Perancang Ekonomi JPM Putrajaya, kami perlu hadir awal ke IBK...naik bas dari IBK ke EPU tu...keluar rumah jam 7.15am(awalla sangattt) dan sampai 8.30am...sebab dah tahu jalan kannn....tapi hujannnn...jadi kalau KL hujan makin meriah lah tahap ke'jem'annya itu...


lawatan ke putrajaya sangat best *macam lawatan sekolah giteww* hik hik hik
tapi part yang best sbb kami dapat masuk Pejabat Menteri...*walaupun tak jumpa menteri*
hahahhahahahhahaha
tempat receptionist...amek gambar ni pun dah cukup :)
the besr part is MAK DAPAT BUKU 
"RANCANGAN MALAYSIA RMK-10"  dari EPU...
kau ada???


hari ketiga:-
hari nih saya keluar lewat sikit sebab nak kena hantar Ardini ke klinik kejap...nak ambil ubat...lagipun slot hari ini banyak discussion semata2...so boleh laa masuk lewat...
tapi yang saya curios, jalan still jem...komfious konfious...
tapi yang best hari ni habis awal, so terus pecut laju2 sebab nak elakkan jem...
sempat singgah di Jusco Rawang *window soping gitewww*


hari keempat:-
keluar 7.15 sampai 8.30am...kire oklah kannn
ding dong ding dong tamatlaa riwayat 4hari berkursus di IBK...


keseluruhannya, apa yang boleh saya kata, IBK tempat ok...sebab banyak pokok di sekeliling *macam dalam hutan tebal*
cumanya, jalannya ya rabbi jem jer memanjang...
banyak tangga sebab kawasan bukit2...surau pun atas bukit... :)


so next time, boleh kursus lagi kat IBK... :)



1 comment:

MrsMeen Hassan said...

ai is jeles sbb ai xde buku RMK-10 tuh..hehehe... datin sri sure dh habis baca heheheh :-D